Jeugdviscursus

Viscursus “Vissen voor kids”

Afgelopen vrijdag 13 september hebben de vrijwilligers van onze vereniging de viscursus ” Vissen voor Kids” verzorgd voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. De kinderen gingen na een korte inleiding in de Pelikaan richting de Nauernasche vaart achter Willis. Vismeesters hadden de visspullen geregeld incl. de maden en de wormen In deze cursus leerde de kinderen vooral in de praktijk hoe je baars en witvis kunt vangen.

En gevangen is er door Mara, Tessa, Maikel, Mert, Valentino, Lilli, Ian, en Iris. Vooral de manier waarop je met een klein hengeltje vlak langs de kant op baars kunt vissen werd heel fanatiek beoefend. Er werden door sommige kinderen meer dan 30 vissen gevangen! Vooral grondels en baars. Ook de witvisliefhebbers vingen o.a. kolblei  en voorns. Zelfs kijkende opa’s, oma’s en ouders konden het niet laten om te tonen wat zij vroeger wel niet hadden geleerd.

Vissen in een dorp als Krommenie is dus spannend, sportief en heel gezellig zo met elkaar. “Volgend jaar zeker weer van de partij” hoorden we ze allemaal zeggen!

Jeugdbestuur van
HSV Krommenie & Omstreken

Zie foto’s hieronder!